donderdag 4 februari 2016

Indonesië - Bali

Goedemorgen vanuit ongeplande bestemming Bali!

Tijdens het voorbereiden van mijn reis stond Bali absoluut niet op de planning. Twee jaar geleden was ik er namelijk al eens tijdens mijn backpack trip in Indonesië (zie oude verslagen) en eerlijk gezegd was ik er toen niet zo weg van. Maar toen moeders meldde dat ze er met Babette twee weken zou gaan rondreizen bedacht ik me. Behalve dat ik ze graag weer even wilde zien na 5 maanden rondtrekken, ben ik zoveel mensen tegengekomen die wél weg zijn van Bali, dat ik het graag een tweede kans gaf.
Inmiddels zit mijn bliksembezoek van slechts 9 dagen erop en ondanks dat ik niet heel veel nieuws van het eiland heb gezien, heb ik wel veel foto's gemaakt en die deel ik graag met jullie. De eerste dagen bracht ik nog alleen door in Ubud, wachtend tot mama en Babette hier ook zouden aankomen met de rondreis. Ubud voelde een beetje als thuiskomen omdat ik hier destijds al eens ben geweest. Ik heb hier toen een hele leuke tijd gehad met mijn reisgenootjes. 
Ubud was geen steek veranderd en dat betekende dus ook dat er voor mij niet veel 'nieuws te beleven' was. Wel heb ik nog een stuk gehiked door de rijstvelden en deze wandeling werd door mijn (gebrek aan) richtingsgevoel nog een flink lange ook. Wel heel mooi..'Hereniging' met mama en BabetteStraatbeelden UbudTegalalang rijstterrassen

Tirta Empul heilige bronBalinese crematie in SanurIk was nog niet in surfstadje Canggu geweest, dus op aanraden van een hoop Bali-kenners huurde ik een scooter en reed ik erheen. Wat een chill plaatsje! Ook heel fijn om weer even tussen de jongeren en backpackers te zitten na een aantal dagen tussen de 'overwinteraars' (oudjes dus) in Sanur.

Vandaag is onze laatste dag (ik vlieg morgen naar Singapore en mama en Babette vliegen morgen naar huis) en we besloten als afsluiting nog een lekkere kookcursus te doen. Inmiddels zijn we dus masters in het maken van mie goreng, rendang, soto ayam, satay met zelfgemaakte pindasaus en black sticky rice als toetje.Na Singapore heb ik de 14e weer met Kat afgesproken op Koh Phangan en daartussen zal ik hoogstwaarschijnlijk nog een stop maken in Maleisië. Geen idee nog waar!

Tot later!
Door

2 opmerkingen: