zaterdag 23 januari 2016

Laos - Luang Prabang & Vang Vieng

Sabaidee!

Land zes alweer, wat gaat het snel.. Na Vietnam zijn Kat en ik verder getrokken naar het 'lieflijke' Laos.
Dit kostte ons twee dagen lang bussen; 8 en 14 uur hobbelen over slingerende bergwegen. Noord Laos lijkt -logisch ook- op Noord Vietnam en we besloten dan ook om het uiterste noorden even te laten voor wat het was. We waren wel even klaar met de bergdorpjes.
Onze eerste stop werd dus Luang Prabang. Omdat we een beetje in tijdnood zaten (ik heb maar 2 weken in Laos omdat ik naar Bali ga) en we snel door wilden reizen naar Vang Vieng om onze Vietnam buddies weer te zien, zijn we hier nogal snel doorheen 'gefietst' en dat is eigenlijk best jammer. Luang Prabang is leuk!


Omdat we maar 1 volle dag hadden zijn we deze dag heel de stad doorgewandeld (wederom: lang leve de stadswandelingen in de Lonely Planet!). Luang Prabang kent veel Franse invloeden; mooie architectuur en leuke eettentjes. Op bijna elke straathoek is wel een tempel te vinden en overal lopen monniken rond. Er is geen hoogbouw en daarom doet deze stad heel gezellig aan.
We beklommen nog fanatiek een berg om het uitzicht over de stad te zien en slenterden langs de Mekong waar allemaal leuke restaurantjes te vinden waren. En we waren als een kind zo blij met 'eeeeindelijk weer eens een goede cappuccino'. En cheesecake.

De volgende ochtend stond mijn wekker om 5:00 om de monniken hun aalmoes ronde te zien doen in de stad. Helaas was mijn behoefte aan een paar uurtjes extra slaap groter dan mijn enthousiasme om mijn warme bed uit te gaan. Om 7:00 dus een nieuwe poging gedaan en dit keer ons bed uit om naar de Kuang Si watervallen, een uurtje buiten de stad, te rijden. Het bleek een goede keus om vroeg op pad te gaan want we hadden de watervallen zo goed als voor onszelf. Toen we rond 11:00 terugkwamen bij onze tuktuk stroomden de toeristen de poort binnen.Kuang Si


Diezelfde middag namen we de bus naar tubing-paradijs Vang Vieng. Vang Vieng ligt aan de mekong, tussen de krijtsteen bergen. Het is vooral in het nieuws gekomen als zuipbestemming voor backpackers. In een tube dreven zij de rivier af en meerden ze bij alle barretjes aan de rivier aan om daar dronken te worden. Door vele ongelukken is het allemaal een stuk beter gereguleerd nu en zijn er maar 2 bars per dag open. Iedereen begint dus samen in de eerste bar en vertrekt op een gegeven moment samen naar de tweede bar. Kat en ik zijn twee keer gaan tuben, omdat het nou eenmaal 'keigezellig' was. 's Avonds ging het feest door in de kroegen en wij zijn inmiddels ook trotse eigenaars van de welbekende sakura bar-shirts. Dit was alweer de eerste week Laos! Volgend verslag zal gaan over Vientiane en de 4 daagse Thakek motorloop. Tot volgende week!

1 opmerking:

  1. Leuk Door :) Echt hele mooie foto's maak je! Vooral die in Luang Prabang en die watervallen zijn super goed gelukt. Zag dat de motorloop wat minder positief was.... Ach ja, hierna maar gewoon Bali en ultiem genieten haha! Dikke kus xxx

    BeantwoordenVerwijderen