dinsdag 22 september 2015

Noord Queensland

G'day!

Een nieuw reisblog vanuit een nieuwe locatie; Mission Beach welteverstaan. Echter moet ik eerst een stuk terug want we hebben weer een hoop gedaan en beleefd..
We begonnen onze Queensland rondreis in Cairns in dat partyhostel waar ik eerder over vertelde. Behalve figureren voor nieuwe Jersey Shore/Georgie Shore afleveringen hebben we ook daadwerkelijk wat cultureels gedaan. Beginnende met een pubcrawl. Oké grapje. Nouja, eigenlijk niet, maar we hebben wel écht wat gedaan. Zo deden we een dagtour door de Atherton Tablelands. De gids was zelf al het noemen waard; de beste man was knettergek en had voor de volledige dag en voor elk mogelijk moment een passend nummer klaarstaan. Dit eindigde dan ook in luidkeels meegezongen foute nummers en veel lachen gieren brullen. 
De tour zelf kwam langs mooie landschappen, watervallen en kratermeren.

Verder is Cairns de toegangspoort tot het Great Barrier Reef en je kunt het stadje dan ook niet verlaten voordat je een boottocht hebt gedaan. Wij gingen op een tweedaagse tour met een zeilboot naar het outer reef. Qua rif (en vissen) heb ik mooier gezien, maar de sfeer op de boot was top (weer een hoop leuke mensen leren kennen) en ik heb zowaar een haai gezien en een stukje met een schildpad gezwommen! 's Avonds werd de goon opengetrokken (een soort wijn die geen wijn mag heten, echt bocht) en de sterrenhemel was onbeschrijflijk mooi. De kater de volgende dag ook. Laten we het erop houden dat de hoge golven niet echt meehielpen ;-). 

Helaas heeft mijn stekkertje voor het importeren van de fotos het begeven dus de meeste onderwaterfotos houden jullie tegoed.
Na het Great Barrier Reef moesten we er dan toch echt aan geloven; onze roadtrip met campervan ging beginnen. Op wat lulligheden na (rotonde verkeerd om nemen, wegrijden met de elektriciteitskabel nog ingeplugd) gaat het ons redelijk af..

Vanuit Cairns zijn we verder naar het noorden (de 'Wet Tropics) gereden. Dit gaat via de Captain Cook Highway, een kustweg met prachtig uitzicht. We sliepen 1 nacht in het Daintree Rainforest. In de rivier de Daintree zitten krokodillen (en soms ook in de zee..) en we hebben ze dan ook in levende lijven mogen aanschouden op zowel de camping als later tijdens de riviercruise. De eerste camping was een hele leuke met kleine 'dierentuin' (maar dan met slangen, crocs en wallabys). Hierna sliepen we 2 nachten in Cape Tribulation aan de kust, waar het oerwoud letterlijk doorloopt tot aan het strand.Spot de croc

Dit was het weer voor deze week. Kort gezegd is het noorden van Queensland een ontzettend mooie regio waar ik me nog veel langer had kunnen vermaken. Maar er wachten nog meer mooie dingen; een zeiltocht op de Whitsundays, Fraser Island en veel meer. Hierover later dus meer.

Veel liefs,
Door


Geen opmerkingen:

Een reactie posten