dinsdag 29 september 2015

Queensland - Mission Beach, Magnetic Island, Whitsundays

Nieuwe week, nieuw blogbericht (ja ja meiden, so far so good met mijn belofte;-))!
Deze week is voorbijgevlogen en stond in het teken van letterlijke hoogtepunten en helaas ook 'minder hoge hoogtepunten'.

We vertrekken vorige week naar Mission Beach via de prachtige kustweg en stopten even in Palm Cove voor een ijsje (en een bikini, maar dat is een verhaal op zich). Heel relaxt dorpje waar we eigenlijk best wat langer hadden willen blijven!
Ons campertje: 


Mission Beach lag eigenlijk vooral op de route voor dat letterlijke hoogtepunt (dit klinkt wat raar..), namelijk onze skydive! Het was echt mega super awesome!Verder hebben we op Mission Beach vrij weinig gedaan, behalve allebei onze halve inboedel vergeten op het strand... Ach, goede reden om weer te shoppen.
We hadden intussen weer contact met een Zwitser die we vanuit Cairns kennen. Hij was al in townsville en vertelde dat er een full mooi party was op het nabijgelegen Magnetic Island. 
Zeg je daar full moon party? Daar waren we natuurlijk wel voor in dus onze boel gepakt en naar townsville gereden.

Helaas waren we nu wat onvoorbereid en was er geen enkele accomodatie meer beschikbaar dus we besloten de camper mee te nemen op de Ferry en te gaan wildkamperen. Dit mislukte ook een beetje (Ferry hadden we moeten reserveren voor de camper) dus hop, slaapzak mee en we tukken wel gewoon op het strand. 

Maar Magnetic island staat ook bekend om de grote hoeveelheid wilde koala's en de wildlifesanctuary waar je ze kan knuffelen dus dat moest eerst gebeuren.


Wilde koala met baby gespot tijdens de hike:

Vanuit Magnetic Island ging onze tocht verder richting het zuiden voor een volgende meerdaagse boottrip; de driedaagse trip naar de Whitsundays waar we ons enorm op hadden verheugd!
Helaas begon hier de ellende; er was een dubbele boeking en ivm de vakantie waren alle boten volgeboekt. We konden nog wel twee dagtrips doen maar daar hadden we eigenlijk weinig trek in.  Uiteindelijk toch maar gedaan en de eerste dag vielen we al met onze neus in de boter met een heuse bejaardenclub op de boot. Niet helemaal waar we op hadden gehoopt.. De tweede dag naar Whitehaven Beach was wel waar we op hoopten en dit werd dan ook een super leuke dag. Daar ook weer gesnorkeld op een top snorkel spot.
Hier in de Whitsundays kregen we bericht dat ook onze volgende trip (fraser island, waarover later meer) óók een dubbele boeking had (nee echt, hoe verzin je het??!). Die is nu verplaatst naar later volgende week en als troost gaan we zo vertrekken richting Agnes Waters (Town of 1770) om daar een paar dagen te surfen. Je moet wat om de tijd te vullen.

Geloof dat dit weer genoeg foto spammings is voor deze week. 

OK BYE 😘

Geen opmerkingen:

Een reactie posten