woensdag 7 oktober 2015

Queensland - Agnes Water & Fraser Island

Inmiddels zit alweer driekwart van onze camper roadtrip erop en over een week is het al tijd om Australie vaarwel te zeggen voor een nieuw avontuur in Borneo. Maar laten we niet te veel op de zaken vooruit lopen; eerst een verslag van afgelopen week. Zoals ik al eerder schreef had ook onze volgende tour een dubbele boeking. We konden een paar dagen later wel mee en we besloten om de tijd op te vullen met een paar dagen in relaxt surfstadje Agnes Water. Het zou een lange rit worden en dus besloten we er twee dagen over te rijden met een tussenstop op een free camping spot. Dat hadden we eigenlijk veel vaker willen doen, maar een douche en gezellige packpackers om je heen klinkt toch wel een stuk verleidelijker dan in je eentje langs de weg bivakkeren. We waren al door een stel Nederlanders gewaarschuwd dat er enorm veel dode kangaroes langs de weg zouden liggen, maar dat namen we met een korreltje zout. Ze bleken echter gelijk te hebben en we toen we na 5 minuten al op 20 lijken zaten zijn we dan ook maar gestopt met tellen. Toch wel frustrerend dat we er inmiddels al zo'n 200 dood langs de weg hebben gespot en nog geen enkele levende. 

Eenmaal op de gratis kampeerplek aangekomen bleken we een heel voetbalveld voor onszelf te hebben dus keurig een plekje langs de kant gezocht en gezellig onze tuintafel- en stoelen uitgestald, kaarsjes aan en muziekje op. Het werd nóg gezelliger toen we erachter kwamen dat we het voor elkaar hadden gekregen ons boeltje 50 cm van een enorm kangaroegeraamte op te zetten. Laten we zeggen dat we met deze 'waakhond' heerlijk veilig konden gaan slapen..

Het links rijden gaat me overigens steeds beter af, al ben ik nog steeds geen raceheld. Misschien komt dat ook wel een beetje door het feit dat ze hier dol zijn op borden langs de weg met teksten als 'survive the drive', 'rest our RIP', 'don't kill yourself' en andere niet bepaald motiverende kreten. 

Agnes Water ligt direct naast Town of 1770, de plek waar Cook in, jawel, 1770 voet aan wal zette in Australië. Het piepkleine stadje wordt met name bezocht door surfers en behalve surfen is er dan ook vrij weinig te doen.

Het is jammer dat ik in m'n vorige verslag al heb gezegd dat we zouden gaan surfen, want nu moet ik met m'n billen bloot. Ik kan dus niet surfen. Na de 3 uur durende les wilde de surfleraar zich daar echter niet bij neerleggen en na tien keer 'just one more wave' pakken stond ik als een onzeker kalf dat net leert lopen half op m'n board. Heb nog nooit iemand zo opgelucht zien kijken..

Ons gezellige hostel (Cool Bananas voor de geïnteresseerden)Met een biertje in je hand dolfijnen spotten bij zonsondergang Na Agnes reden we verder naar Rainbow Beach om vanuit daar onze tour naar Fraser Island te doen. Fraser Island is het grootste zandeiland ter wereld en is alleen toegankelijk met 4Wd. We vertrokken dan ook de volgende ochtend met een groep van 30 man verdeeld over vier krachtpatsers naar de ferry. Helaas hield onze auto er na letterlijk 2 minuten al mee op waardoor de 'Dutchies' in de auto -Didi reed- al meteen een streepje achter hadden. Dat ik de vervangende auto op de terugweg bijna opblies waardoor we moesten stoppen om hem te laten afkoelen deed onze reputatie geloof ik ook niet veel goeds. Wij konden er overigens niks aan doen (echt niet..). We hadden het geluk in de auto te zitten met een groep Engelsen en Fransen en mede dankzij hen hebben we een fantastische trip gehad die waarschijnlijk wel in mijn top 3 van Australië eindigt. 
De trip zelf bestond uit 3 dagen rondcrossen over het strand en door het regenwoud met stops om te zwemmen, tuben, sandboarden en hiken. 's Avonds op de campsite werden goede verhalen, goon en drankspelvariaties uitgewisseld waardoor de ochtenden altijd even zwaar waren. 


Onze 'bluey'


Dingo met slachtoffer (schildpad)


Lake McKenzie


Champagne Pools Maheno shipwreckBlurry tubing
Sandboarden 

Tot volgende week!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten