vrijdag 8 januari 2016

Vietnam - Phong Nha, Ha Long bay en Ninh Binh

Vanuit een bergdorpje niet ver van de Chinese grens begin ik aan mijn inhaalslag en schrijf ik een nieuwe blog over mijn tijd in Phong Nha, Hanoi, Ha Long bay en Ninh Binh. Hopelijk nu wat enthousiaster om wat neer te 'pennen' ;-).
Vanuit Hue hebben Kat en ik de avondbus naar Phong Nha national park gepakt. Dit staat bekend om zijn mooie natuur en gave grotten. Onze hele groep ging ook deze kant op, gezellig!Samen zijn we een middagje gaan scooteren wat uiteindelijk gieren en brullen werd. We namen een off road pad naar een local village, maar dit bleek een dirt road en glibberend en glijdend scheurden we rond. Kindjes renden hun huizen uit om te zwaaien en even geen toeristen om ons heen. Was wel even lekker na 2 weken continu met backpackers in grote steden te zijn geweest.

De volgende dag was de hele groep weer zo goed als compleet en zijn we met z'n allen de 'loop' door het natuurgebied gaan rijden. Helaas, regen! Maar wel prachtige omgeving en de grotten waren prachtig. Na de Paradise Cave gingen we naar de Dark Cave waar we moesten ziplinen, kayakken en moddervechten. Lachen gieren brullen, helaas werken de filmpjes niet op m'n blog..

Paradise Cave 

Dark Cave 


Na deze koude dagen in Phong Nha werd het tijd om nog verder naar het noorden (en dus de kou) te gaan en met de nachtbus kwamen we in druk Hanoi aan. Na uitgescholden te zijn door de taxi chauffeur en een dutje te hebben gedaan in de lobby sleepten we ons nog even door Old Quarter. Ik vind HCMC toch leuker..

Na dit gare dagje Hanoi was het eindelijk tijd voor Ha Long Bay, waar we voor tijdens oud en nieuw een boozecruise voor hadden geboekt. 3 dagen lang feesten op een boot met andere backpackers. Niet erg cultureel verantwoord natuurlijk, maar dat komt wel weer ná oud en nieuw met de goede voornemens ;-). Op de cruise waren ook Carla en Feline, die we al een aantal keer tegenkwamen 'onderweg naar het noorden'. De cruise was geweldig en we zijn nog steeds aan het bijkomen van de gekke avonden en slapeloze nachten.
Cruise in 10 kernwoorden: Handgranades, NYE, kayakken, bier, waxinelichtjescode, ozzylove, hoelahoepen, pool, hitjes en kampvuur. When you know you know ;-).


Ons kampJa hoor, bel Robert ten Brink maar..Na deze slopende trip had ik niet veel tijd om bij te komen want Beitske, die ik in Cambodja heb leren kennen, kwam me vergezellen voor een tweedaagse kookcursus in Ninh Binh. Of zoals beits het zelf omschrijft: "ja, de trip was leuk maar we hebben dus alleen een beetje rondgefietst en springrolls gevuld". En dat klopt ook eigenlijk wel. Ninh Binh wordt het Ha Long Bay van het vasteland genoemd en wij hebben dus inderdaad bar weinig gekookt (springrolls gevuld dus), rondgefietst en een boottocht gemaakt. Oh, en schildpadden en aapjes gekeken. Wel hadden we onze eigen minivan dus we hebben heel wat uurtjes slaap in kunnen halen ;-). We weten dus niet zo goed hoe de omgeving eruit ziet... Grapje.Slakken eieren Deze overload aan foto's en tekst is wel een goedmakertje na het ietwat karige verslag van vorige week. Hopelijk kan het schamele WiFi netwerk hier het uploaden aan. De motortrip in het noorden die ik nu aan het doen ben met beitske en kat is fantastisch en daarover later meer!

Veel liefs,
Door 

1 opmerking:

  1. Hi!

    We have found that your post has been copied by another web (http://travelwithbackpack.com/route-vietnam-laos-northern-thailand/). The same happened to us, and we wrote a comment demanding to eliminate immediantly our copied posts, and it worked!

    Good luck

    BeantwoordenVerwijderen